Vår hisotre i 60 år

Bilde av to kvinner i badedrakt som holder sin hånd. Bildet er gammeldags og illustrere den kvinnelige revolusjon. o.b. gamle logo i høyre hjørne.
Føler du at mensen hindrer deg i å gjøre det du har lyst til? At du ikke kan svømme, trene eller drive med sport når du har mensen, eller kanskje må la din nye, figurnære kjole henge i skapet? For mange år siden hadde jenter mindre frihet. Heldigvis har det forandret seg! Finn ut hvordan o.b.® oppstod. Les om den kvinnelige gynekologen og svømmeren som spilte en viktig rolle i utviklingen av o.b.®, og hvilken enorm betydning dette har hatt for kvinner og jenter. 

I 1947 så den tyske ingeniøren dr. Carl Hahn en annonse for tamponger i et amerikansk magasin og får en idé: Det finnes ingen lignende produkter i Tyskland. Gjennom å introdusere tamponger til det tyske markedet vil han revolusjonere kvinners liv.
Bilde av en tidligere versjon av o.b.® tampong emballasje. Gul og brun med striper.

Dr. Hahn fikk støtte av advokaten Heinz Mittag og gynekologen dr. Judith Esser som også var en ivrig konkurransesvømmer. Hun tok seg av det medisinske aspektet ved produktene. Sammen utviklet de tre pionerne o.b.®-tampongen. Produktnavnet er diskret og elegant, og står for «ohne Binde» som betyr «uten bind» på tysk.

Takket være o.b.® har du frihet til å gjøre hva du vil og gå med de klærne du vil – hver dag!