Hva skjer i kroppen min?

Bilde av en ung kvinne som ligger i sengen hennes. Bildet illustrerer at du kan bruke tamponger i løpet av natten og ikke trenger å bekymre deg for menstruasjon.

Kroppen din gjør seg klar til å bli voksen!

Du har sett hvilke forandringer som skjer med kroppen din utvendig, men visste du at det også skjer mange usynlige forandringer inne i kroppen? Alt henger sammen, og det er noe som kalles "hormoner", som får det til å skje.

Men hvorfor? Kjønnsorganene dine modnes og gjør seg klare for sex og reproduksjon (selv om det kan være flere år til du kommer til å ha sex). Alle forandringene fører frem til dette: at du får mensen og blir fruktbar! Det er teoretisk mulig å bli gravid allerede fra første mens ... Husk på det hvis du tenker på å ha sex, og husk prevensjon!

Animasjonen viser nøyaktig hvordan det fungerer. Ta en titt!


Har du hørt om skjedekransen? Skjedekransen er en tynn hudfold som beskytter den indre delen av vaginaen. Under puberteten forandrer den seg og blir myk og elastisk. Før trodde man at en intakt skjedekransen viste at en jente var jomfru, og at en "skadet" skjedekransen viste at hun hadde hatt sex. Det er ikke så enkelt, og slike antakelser er rett og slett myter! Det er en åpning i skjedekransen, selv hos jenter som ikke har hatt samleie (dette er for at mensvæsken skal slippe ut). Og under puberteten fører hormoner (østrogen) til at skjedekransen blir mer elastisk og fleksibel, slik at du også kan bruke tamponger.  

Spill av animasjonen, så ser du små tekstbokser med mer informasjon om kjønnsorganene.