BÆREKRAFT

Vårt bærekraftansvar:

Vi tror at kvinners helse er fundamentalt knyttet til hennes omgivelser. En kvinne som har det bra tar vare på egen helse, de hun er glad i og andre omkring seg.  Vi ønsker å hjelpe alle kvinner med å leve sunt gjennom alle livets faser gjennom våre produkter, tjenester og vitenskapelige fremskritt. Dette skal ikke gå på bekostning av planeten vår. Vi ønsker å fortelle deg mer om hva vi allerede gjør og om ambisjoner vi har for fremtiden.

Våre tamponger
Visste du at vi har vært ledende innen tamponginnovasjon i mer enn 70 år for å forsikre at våre produkter ikke bare byr på pålitelig beskyttelse, men også er trygge for kroppen din og planeten vår?
 

En sunn kropp er viktig for oss og det er derfor o.b.® tamponger ikke inneholder parfyme, skadelige kjemikalier eller klorbleking . Faktisk har alle våre tamponger en 100% plantebasert absorberende kjerne som er bærekraftig produsert. De testes klinisk av gynekologer av hensyn til din helse og sikkerhet.
 

Materialene som brukes i våre tamponger har alle blitt uavhengig sertifisert i henhold til STANDARD 100 av OEKO-TEX®, som betyr at de møter de strengeste sikkerhetskravene for tekstilprodukter med hudkontakt  .
 

Bærekraft og åpenhet er viktig for oss. Derfor bruker vår hovedfabrikk i Europa 100% fornybar energi , og vi sørger for full åpenhet om hva alle o.b.® produkter lages av. På den måten fortsetter vi å beskytte miljøet og lar våre kunder ta gode beslutninger for en sunnere hverdag.
 

Innen 2025, har vi som mål å bruke flere økologiske og bærekraftige ingredienser, samtidig som vi fortsetter å levere samme pålitelige beskyttelse og komfort som o.b.® er kjent for.

Bærekraftig emballasje

Visste du at vi allerede har gjort betydelige forbedringer av vår emballasje for å bidra i det viktige arbeidet med å redusere avfall fra emballasje? 
 

Alle våre o.b.® kartonger er 100% resirkulerbare. Vi benytter også vegetabilske blekktyper når vi printer eskene som gjør det enda enklere å resirkulere de.
 

Alle våre esker lages med fibre som har Forest Stewardship Council FSC-sertifisering og som har blitt hentet fra bærekraftige europeiske skoger. Våre storpakninger lages av minst 90% resirkulerte fibre.

Våre tamponger kastes enkelt i søppelet. Dette er for å hindre blokkering av avløpssystem og for å minske søppel i hav, elver og innsjøer . Brukte sanitetsprodukter (også de som er nedbrytbare) skal alltid kastes i restavfallet. 
På våre produktpakninger bruker vi et symbol for å indikere «Skyll ikke ned i toalettet». Vi har også en påminnelse med «Kast tampongen i søppelet» i vår bruksanvisning i pakningene. I tillegg finnes også informasjon om riktig håndtering av brukte produkter her på vår nettside.

 

Innen 2025, tar vi sikte på å minimere vårt globale klimaavtrykk ved å fortsette arbeidet med å bruke mer effektiv emballasje, redusere mengden pakningsmaterial som brukes, få plass til flere produkter per pall og redusere antallet varebiler i vårt distribusjonsnettverk for å bidra ytterligere til å beskytte miljøet.