Slik setter du inn tampongen

Bilde av to unge jenter sitter foran en datamaskin. Bildet illustrerer at det er vanlig å ha mange spørsmål, og o.b.®'s hjemmeside kan du finne informasjon om første menstruasjon, pubertet og annen nyttig informasjon
Alt føles nytt i starten! Mensen er en naturlig del av livet, og det er sikkert mye du lurer på. Ikke vær redd – det er ikke så vanskelig å få tampongen på plass som du kanskje tror! Det er faktisk ganske enkelt å sette inn en tampong når du vet hvordan det gjøres.

Når du skal sette inn en tampong: bare slapp av og ta det med ro!
Du føler deg kanskje nervøs første gang du bruker tampong, men det er det ingen grunn til. Når du har gjort det noen ganger, vil du synes det er veldig enkelt. Et lite tips: pust dypt noen ganger og slapp helt av – da blir det lettere å føre inn tampongen. Hvis du er anspent, kan musklene spenne seg, slik at det blir vanskeligere å føre den inn.

Det er verdt det!
Til forskjell fra bind, brukes tamponger inne i kroppen. Det høres kanskje rart ut, men når tampongen er satt inn riktig, vil du ikke merke at den er der. Det er veldig mange fordeler med tamponger, når de brukes riktig. Du får full bevegelsesfrihet og kan så klart for eksempel fortsatt trene og drive med sport. Du kan til og med svømme, siden tampongen er trygt plassert og skjult inne i deg. Bare husk å bruke en tampong med lavest mulig absorberingsevne i forhold til mensmengde, og bytt tampong innen det har gått 8 timer.