Hvordan setter jeg inn en tampong?

Ikke vær redd – det er ikke så vanskelig som du tror! Her er en trinnvis forklaring:

 

Vask først hendene, og så: slapp av! Finn en stilling som er komfortabel for deg! Du kan for eksempel sette deg på toalettet eller å stå med den ene foten på kanten av badekaret. Prøv deg frem for å finne ut hvordan og i hvilken retning det er lettest å sette inn tampongen. Her kan det være lurt å prøve litt forskjellig for å finne ut hva som fungerer best for deg.

 

Hold tampongen med begge hender, åpne beskyttelsesplasten ved å vri den i pilenes retning, og ta av den nedre halvdelen av beskyttelsesplasten. Trekk ut snoren, og dra hardt i den. Press fingertuppen inn i tampongens base, og ta av den øvre halvdelen av beskyttelsesplasten. Skyv forsiktig tampongen så langt som mulig oppover og bakover inn i vagina. Flytt litt på tampongen hvis du merker motstand.

 

Hvis du fortsatt kjenner tampongen, skyver du den litt lenger inn. Når tampongen er der den skal være, midt i vagina, vil du ikke merke den. Vask hendene igjen. Prøv deg frem for å finne den beste måten å sette inn o.b.®-tampongen på.

 

Første gang du bruker tampong, bør du velge den minste størrelsen, o.b.® ProComfort® Mini, med vridde kanaler og det unike, silkeglatte SilkTouch®-trekket. Vent med å prøve tamponger til du får mensen. Du skal ikke bruke tampong når du ikke har mensen.