Hvor ofte bør jeg skifte tampong?

Du bør skifte tampong når den er fylt med væske, eller senest innen 8 timer. Mensmengden avgjør hvor ofte du bør skifte tampong. Husk alltid å bruke en tampong med lavest mulig absorberingsevne i forhold til mensmengde.

De første dagene, når blødningen er kraftigere, kan det hende du må skifte tampong fra hver tredje til hver sjette time. På dagene med mindre blødning, som mot slutten av mensperioden, kan du sannsynligvis bruke en mindre tampong og skifte den fra hver sjette til hver åttende time. Husk å skifte tampong innen 8 timer.

Hvis du ikke er sikker på om du må skifte tampong, kan du trekke forsiktig i snoren. Hvis tampongen beveger seg når du drar forsiktig i snoren, må du skifte tampong. Hvis den ikke beveger seg med et lett rykk i snoren, kan det være for tidlig (forutsatt at det er mindre enn 8 timer siden du satte den inn). Hvis du merker at tampongen ikke er helt mettet med væske selv etter 8 timer, bør du bruke en tampong med lavere absorberingsevne.

Det går helt fint å bruke tampong om natten også. Bare husk å sette inn en ny tampong før du legger deg, og ta den ut med det samme du står opp.