Hva er tamponger laget av?

Her er en liste over komponentene  i våre tamponger, og hva de er laget av:

Trekk:

Trekket er et ultratynt lag av spesielt utvalgte syntetiske fibre (polyeten, polypropen, polyester) som sikrer komfortabel innføring og fjerning, særlig på dager med lett blødning. Trekket er pakket rundt den absorberende kjernen for å unngå at fibre fester seg til innsiden av skjeden når tampongen fjernes. Dette tynne laget omgir tampongkjernen uten behov for bruk av unødvendige kjemikalier. Dette bidrar til å gjøre tampongene våre sikrere og mer komfortable.

De syntetiske fibrene som trekket består av er trygge og benyttes i mange produkter, blant annet til sårbehandling.

Absorberende kjerne:

Hoveddelen av vår absorberende kjerne lages av viskose, et biologisk nedbrytbart og bærekraftig fiber, som fremstilles av naturlig tremasse og som er vist å være trygt å bruke. Viskose har oppsugingsevne og styrke som gjør viskosefiber perfekt egnet for bruk i en tampongs absorberende kjerne. Viskose er et trygt, bærekraftig og ansvarlig materiale å bruke. Dessuten fremstilles viskosefibrene vi bruker av bærekraftig skog i Europa.

Tråd:

Tampongtråden lages av syntetiske polyesterfiber som kjennetegnes av styrke og evnen til å ikke trekke til seg fukt for mest mulig hygienisk bruk. Den festes til tampongen under produksjonsprosessen for at det skal være trygt og enkelt å fjerne tampongen. Styrke på tråd og feste testes som en del  av våre testrutiner som gjennomføres før du finner tampongene i butikkhyllene.

Omslaget: 

Plastemballasjen (omslaget) lages av syntetiske polymerer (polyeten, polypropen) for å sikre optimal beskyttelse mot tilskitning (støv, smuss) og fukt, samt for å holde på tampongens fasong. Den forhindrer også tampongen fra å utvide seg, slik at den er enklere å føre den inn når du skal bruke den. Vi er hele tiden på utkikk etter mer bærekraftige alternativer som gir samme ytelse.